Vild och vacker

Tycker det är så fantastiskt här på Gotland. Är kär i heeela ön. Det finns så mycket att upptäcka och jag får aldrig nog. Min syster har också hus på ön och hon är en vandringsexpert. Alltid hittar hon nya spännande promenadslingor.
I lördags var vi på hennes drömgård (jag kallar hennes ställe för det för det är som taget ur ett sommarreportage ur magasinet Lantliv) Det är fint i varje hörn, som en dröm helt enkelt! Efter rundtur i trädgården åt vi en god tidig middag sedan blev det promenaddax och Mojje var lycklig över att få springa omkring. Ännu gladare var nog Annelis katter då de slapp bli jagade och stressade av den fyrbente gästen.
 
 
Denna gång tog hon oss med till en liten hemlig pärla. Efter en biltur på en traktorväg med alldeles för högt gräs kom vi fram till en glänta. Därefter klättrade vi in i en hage och balanserade mellan grästuvor och en och en annan koblaffa. In i skogen igen och där längst stigen bland vildvuxna träd och snår strålade solen på stora fång av exotiska guckuskoorkidéer. Men så häftigt, det var lite som att vara med i filmen Avatar. Tänk att det växer så himmelskt vackra vilda orkidéer mitt i skogen! Otroligt! Det sägs att upptäckten av dessa bestånd gjordes av en bonde som skulle valla hem sina kor från skogen och så fick min syster följa med en gammal dam med följe på orkidéspaning. Är så glad att jag fick dela upplevelsen och att syrran hittade tillbaka så hon kunde visa oss. Naturen är fantastisk! 
 
K r a m 
 
 

Kommentera här: