I´m so in love

Jag är en blomster och växtfantast. Ett intresse som jag har haft större delen av mitt liv. Från att som liten flicka plocka en enkel bukett med de vackraste ängsblommor till där jag är idag. Mitt blomster och trädgårdsintresse växer och utvecklas hela tiden, är det inte fantastiskt att det aldrig tar slut utan bara fortsätter! Det är  en livslång kärlek och glädje som bra blir starkare ju äldre jag blir.
 
 
Nu är jag nykär (igen)!!! Jag har i många år drömt om ett citronträd, ett eget. Länge har jag njutit av vackra exemplar i butiken. Men i år kände jag mig mogen och redo för ett eget. I går kom min fina älskling hem till oss. Det är ingen bebis utan ett rätt stort exemplar, ska det vara så ska det! Alltså jag är helt galen i det, kan knappt lämna det. Sitter nära, ligger på golvet under det, går runt det och njuter. Doften fyller hela huset av frisk förförande citrusdoft som gör mig yr, kär och galen. 
 
 
Tunga hänger stora gyllene citroner och påminner om medelhavsklimat. Såå häftigt! I am so happy!
 
 
Ännu ett skötebarn har anslutit till min skara av älskade växter. Nu har fikon och olivträden fått en kompis som sinom tid ska få åka på sommarkollo till Gotland. Jag behöver en större bil, ett orangeri....flytta till Gotland...
Jag är helt enkelt en passionerad tokkär citronträdsägare, I´m in loooove!!!
 
K r a m
 
 

Nyklippt

 
Det är något speciellt med att klippa gräsmattan första gången efter vintervilan. Det är en slags lång förväntan som går i uppfyllelse när det är dags att rulla fram maskinen, skruva av locket och fylla tanken med bensin. När startsnöret ryckts igång och klipparen brummar igenkännande blir man lite glad. De båda främre hjulen snurrar och drar ivrigt frammåt som en taggad travhäst framför startgrinden inför ett lopp. Straxt bakom går jag och håller stadigt handtaget och manövrerar racern över den gröna planen.
Prydligt och fin ligger den gröna sköna mattan som doftar såå gott av friskt och saftigt nyklippt gräs. Det känns härligt och otroligt tillfredsställande när det är klart. Nu har den svarta racern visat att den är med på banan igen, härligt!!!
 
K r a m 
 
 

Helg hemma

 
Lördag förmiddag och jag sitter i soffan och funderar på vad vi ska fylla helgen med. Har egentligen inga sysselsättningsproblem alls. Jag känner mig lite trögstartad bara. Kanske ska vi åtgärda skadan  på fasaden ifrån fjol. Vår käre lille son F har en del jobb framför sig (tillsammans med oss blir det väl)
Det kunde ha slutat illa...
 
F skulle tjäna ihop några kronor då han fått i uppgift att bränna bort ogräset som aggressivt växer upp i fogarna mellan betongstenarna. Många gånger har han med K överseende svett bort gräs och mossa. Men så gick det en gång fel, gasolbrännarens lågor kom för nära husgrunden där torra löv samlats och tog eld. Ovetandes om faran gick han vidare över stenarna. Det var en olycka, men lite ohörsamhet också. Noga instruktionen om att INTE gå nära huset hade fallit bort. Och jag var jättearg på K som lämnat F med eldandet. 
 
Svart rök fyllde luftrummet och plastisoleringen mellan husgrunden och grus brann upp. Trappstegen som byggts upp längst fasaden på husgaveln rasade då isoleringen brunnit upp och lämnat ett stort en meters djupt hål i marken. Herre guud, vilken chock för oss alla. Den vita fasaden var sotsvart och det såg ut som kriget brutit ut! 
Som tur vad lyckades vi stoppa spridningen av branden med hjälp av vattenslangen.
 
Hantverkare inkallades och det mesta åtgärdades av K. Men i vår tro att "uppfostra" vår son så lämnades en del jobb kvar som F kunde göra. Det  har inte blivit gjort....Så kanske idag eller i morgon  med tunga steg, tjat, piska, kollektiv hjälp och lite muta blir väggen vit och fin igen efter ett års katastofutseende. Vi får hoppas på det!
 
K r a m