Att njuta en smula

Efter morgonpromenad med Mojje i ett snötäckt landskap med vinande blåst som kastade vassa snöflingor obarmhärtligt i ansiktet var det skönt att komma innanför dörren. Då var det läge att tända ljusen och tappa upp ett varmt bad. För att lyxa till det en smula la jag i en badbomb som sakta föll mot botten och frigjorde uderbar doft från de små bubblorna som  kom när den rosa hjärtformade klumpen löstes upp.
 
 
Att få börja dagen så här är lycka. Mojje håller mig sällskap när han sitter i korgstolen och vi förbereder oss för dagen som säkerligen kommer bli bra trots gråmulet väder och snöblåst.
 
K r a m

Färger

I ett par veckor har jag haft sådan lust att måla. Men det har inte blivit av. Duken är uppe på staffliet med lite grundfärger målade utan någon speciell plan eller tanke, det brukar alltid börja så.
 
Började sortera och städa bland mina färger.De är riktigt ögongodis och jag kan inte få nog av alla nyanser. Älskar mina tuber burkar penslar och målargrejer. Har allt samlat i mitt fd. arbetsrum/kontor som sedan två år sedan blivit mitt målarrum. 
Paletterna med torkad färg är som tavlor i skapande process och förändras alltid. Eftersom jag delar färger med min äldsta dotter L som målar betydligt mer färgstarkt än jag så blir de häftiga kombinationer. Kanske ska jag rama in dem någon dag?
Penseln doppade jag i guldfärg och började måla ett tecken för fred inspirerad av ett tvprogram, vi får se hur fortsättningen blir....Peace
 
K r a m
 

Vad är vackert?

Jag älskar att titta på bilder som jag tycker är vackra. Jag njuter av att bläddra i en bok eller en tidning med blanka sidor fyllda av bilder som för ett ögonblick förflyttar mig till allt vackert. Vad är vackert? Det finns ju självklart delade meningar om vad vi alla olika tycker om. Det finns mycket jag tycker är vackert. Kärleken, mina barn, naturen, vackra tyger, blommor naturligtvis, färger, människor som är gamla rynkiga fårade av tidens tand. Nyfödda, unga förälskade, djur, insekter.... 
 
Läste några rader som jag tycker om. "Allt har sin skönhet, men det är inte alla som ser den"
 
Och några rader som jag själv har som mantra "Om man gör det man gör med kärlek och hjärta så blir det garanterat bra"
 
Goglade på nätet, vackra bilder. Massor av underbara motiv dödk upp. När jag sökte på fula bilder var utbudet väldigt fattigt. Troligen beror det på att människor hellre delar med sig av det de tycker om, än bilder som inte tilltalar dem. Och tänk vad härligt ändå att vi vill dela fantastiska upplevelser som gör oss glada. Men även i det dystra och grå finns skönheten, fast på ett djupare plan. Inget är egentligen bättre än det andra det ligger som sagt i betraktarens ögon.
 
Här är några bilder som jag tycker är vackra och som jag drömmer mig bort till. Våren lockar...
 
K r a m