Skärgårdstur

Gråblå nyanser med en dimridå framför himmlen och djupblått vatten mötte oss när vi i helgen fick följa med på sommarens premiärtur på sjön med goda vännernas B och C,s motorbåt. Välklädd med dunjacka och mössa kändes det härligt att sitta i aktern och njuta av fina sjöställen och hus längst strandkanten. Vad vackert det är och vilka fina ställen det finns!
 
Efter en knappt timmes färd mellan öarna la vi till vid Linanäs gästbrygga. Lunch på sjökrogen, njöt av deras magiska goda fiskgryta serverad med vitlöksbröd och vitt vin. Så härligt att sitta utomhus (har faktiskt inte blivit så många gånger för oss hittills) Att infravärmen var på och gav mysig värme gjorde att det var riktigt varmt och skönt.
 
 
Fikade gjorde vi i sittbrunnen då de serverades nybakta bullar och kaffe, mmmm. Skärgårdslivet är i full gång och det märks att det är semestertider och att folk trotsar kylan. Båtar kommer och åker, Storskär lämnar och hämtar folk vid bryggan, Glassar äts och vid lanthandeln på bryggan ligger nyskördade grönsaker och i lådor står sommarblommor till försäljning. Sommarbilden är nästan nästan som den ska, MEEEN.... Det skulle vara såååå skönt om den efterlängtade värmen ville göra oss glada och dela ut lite fler plussgrader. Snälla snälla!!!
 
 
K r a m
 

Rapport

Fick ett SMS ifrån dottern som är på Gotland, med följande meddelande"Dina blommor mår bra". Bif. bild på den cerisefärgade rosen som jag planterade sist jag var där. Thérese Bugnét. Gropen va redan grävd, hade planterat ett fikonträd/buske som inte klarat av blåst och vinter. Ville ha en tålig buskros som skulle växa upp snabbt.
 
Vilken lycka att få se min första ros på Gotland blomma. Mungiporna är glaaada. Googlade fram lite mer info, om rosen och ja den ska bli mellan en och femti  till två meter hög. Låter toppen hoppas den blir det, passar fint mot den vitmåladde stenväggen på Gotlandslängan.
 
 
Så nöjd, ser fram emot  att snart få vara på plats och inspektera mina andra rosor.
 
K r a m 
 

Det är grönt i alla fall

Hua vilke kyla! Lägtar allt till lite skön värme. Saknar att vara utomhus och att sitta och njuta av allt vackert. Saknar att chilla och bara vara, att cirkulera blad trädgårdens olika sittgrupper och rum. Även fast jag inte har semester ännu så vill jag ju mysa av min fina trädgård I TRÄDGÅRDEN. Inte bara ifrån soffan eller matbordet inomhus. Jag vill starta morgonen med ett dopp i poolen och en lång frukost i badrocken. Jag vill äta middagen vid bordet under parasollet medans jag lyssnar till humlornas symfoni och njuter av fjärilars dans bland den blå kantnepetan som omgärdar terassen.
Det är i alla fall grönt och vackert! Jag tar lite bilder som bara visar det härliga, på dem synns inte de svala graderna och den uteblivna sommarvärmen. Jag går runt och fryser, påpälsad med jeans, stickad tröja och jacka.
 
 
 
 
 
 
K r a m