Att följa sina drömmars väg

Att drömma sig till en annan plats gör vi nog alla då och då. När det är kallt och ruskväder drömmer vi om värme, stränder och blåa hav. När det är vansinnigt hett och varmt längtar vi till svala vindar och läskande drycker. Regnar det söker vi ett skyddande tak. Vi längtar många gånger till något som vi inte har för stunden. Men ibland slår faktiskt drömmar in. 
Att både jag och min syster skulle ha varsitt sommarställe på Gotland är något vi båda tycker är fantastiskt och som ingen av oss nog trodde för några år sedan. Vi vandrade  på varsin slingrig stig som på olika sätt möttes i något som har kommit att bli bådas dröm och ö, Gotland. Hon hittade sitt paradis och jag hittade  mitt. 
 
Att plantera vackra rosor tillsammans med fina perenner och skapa en sommardröm som sakta men kärleksfullt omfamnar huset är min passion och glädje. Det är slitsamt men herre gud vad jag älskar det. Det är lite som att måla på en tom duk med trädgårdens färgpalett, undan för undan växer trädgården fram.
 
Att på ett par  minuters gångväg ifrån huset kunna promenera vid havet och höra vågorna möta stranden är en dröm som nu också gått i uppfyllelse.
Är så tacksam för att vi får möjlighet att tillbringa underbara  veckor på denna plats. 
 
 
Är även så innerligt tacksam och glad för att ha en syster som också haft en dröm, som också den hittat hem. Hennes idylliska hus har uppvuxen trädgård där vida fält och hagar möter kalkstensgårdar och kyrktorn. Hennes dröm innehöll en pergola till det över 100 åriga torpet med doftande klädsel av rosor och sirligt blommande Klematis. Och tänk nu står den där som ett vackert smycke till huset. En dröm som blev sann.
Tur att vi har varandra, vi båda Gotlandsfreak.  Det är risk för att vi tröttar ut vår omgivning med våra entusiastiska inlägg om våra trädgårdar och hus. Men vi kan inte hjälp det. Det är ren sann glädje och tacksamhet över att ha funnit något som tillför energi, lust och framför allt en plats där vi mår bra. En dröm kan alltid innehålla mer, allt kan inte förverkligas hur mycket man än önskar. Men att vi båda funnit ro på denna sagolika ö är en sann dröm
 
K r a m 

Sommardröm

Ett fång av känslor och drömmar. En bukett som andas liv glädje och sommar. En kavalkad av färger och dofter plockade  var för sig är nu ihopbuntade tillsammans och bildar en vacker bukett. Ett fång blommor som symboliserar ledighet njutning och förhoppning om värme sol och barfotapromenader. Bad och sandslott, dofter av nygräddat bröd till morgonens frukost och saftigt grillat kött till den sena middagen. Fnitter från rosédrickande par och sällskap i skrynkliga ljusa linnekläder. Semester i juli där soldagarna är fler än de mörka regntunga. Då gräsmattorna skiftar i soltorkade  nyanser av gult i stället för frodigt grönt. En sommarbukett som kryddar varje dag av ledighet.
De här vackra blommorna i glasvasen står skyddade och omsluta i ett dekorativt byggt växthus. Denna sommar har hitills varit lite si och så. Med tanke på sol och värme. Men om man skyddar  sig med ett hölje av extra värme (tänk extra tröja eller jacka, tak över uteplatsen, eller i bästa fall ett orangeri) Då funkar det ju alldeles utmärkt. Och visst är det underbart fantastisk NÄR det är sådär magiskt sommarväder. DÅ gäller det att passa på! Att plocka blomma efter blomma och binda dem till en bukett, och njuta av den är inte dumt alls. Fler buketter Tack! 
K r a m

Den här dialekten

Älskar allt med Gotland även dialekten.  De låter så gulligt när gotlänningarna säger mi och di.  Mig och dig eller som vi säger mej och dej. Blev full i skratt när jag såg skyltarna till toaletterna. I stället för damer och herrar stod det på målade skyltar töisar och sorkar. Töisar kan man ju lätt gissa sig till och det låter ju inte allt för olikt töser, men SORKAR! Ha ha första gången jag hörde det tyckte jag att det lät helknäppt. Men gotlänningarna säger verkligen sorkar om pojkar eller killar.  Undrar var det kommer ifrån? Kanske Hoburgsgubben vet?
 
 
 
 
 
K r a m