Exotisk elegans

I hösttider som denna vill många ha mustiga buketter i höstiga toner. Vackra nyanser från vinrött till starkt orange. Jag binder buketter som aldrig förr och det märks tydligt att kunderna vill ha färg i sina vaser. Jag själv tycker det är fint men inte hemma hos mig. Jag är nog rätt så enkelspårig i mitt färgval, vitt lime grönt. Always  always always....meeen även jag kan känna ett litet sug av varmare toner inför hösten. I veckan fick vi sååå vackra Anthurium på snitt till butiken. Kunde bara inte motstå dem. Ofta är de rosa varianterna för starka eller för laxfärgade. Dessa var precis i min smak lite smutsigt dimrosa. Oh my god, I love them!!!! 
Anthuriumblomman håller länge om man låter bli att ta på blomman med fingrarna. Fettet vi har på huden gör att blomman blir fläcklig då och håller sämre. Här gäller ordspråket SE MEN INTE RÖRA 
Så vill man köpa snittblommor som håller sig länge är Anthurium ett givet tips. Gjorde ett fint stilleben tillsammans med mina hortensiakvistar som är inne på tredje veckan nu. Passar perfekt in med min fina lampa och ljusstakar i "rosé". 
 
Passade på att måla "in" min gamla Ikea Lackhylla i samma färg som väggen. Det blev en mycket snyggare och lugnare känsla. 
 
K r a m
 

En bra dag

Denna måndag  har varit riktigt bra. Allt har flutit på i rätt riktning, jag har haft ett bra flow som som man säger. Vaknade pigg som en mört och mötte dagen med lätta steg trots den lite regnvåta och leriga vägen. Min lille Mojje skuttade lyckligt runt i högarna av gula lönnlöv,  brydde sig inte ett dugg om att hans fyra vita tassar blivit smutsigt grå. Kylskåpet bjöd inte på något lockande så jag tog bilen och köpte in gott bröd ost jouse ägg mm. Åhh vad gott det smakade med fukost...kaffe och nygräddad fralla. De röda paprikaringarna såg glada och nyttiga ut! Härligt!
Fina glada roliga telefonsamtal hann jag med både före och efter jobbet. Och på jobbet band jag buketter på löpande band. Oj oj oj vilken produktion! Höstbuketter, romantiska, eleganta och stilrena, ja jösses idag har det gått undan, hualigen!!! Och kaffet smakade gott på eftermiddagen med. Extra plus var den smarriga cocos och chokladkakan som barnlediga S bjöd på. 
Njuter av mitt klorofyllstileben på soffbordet. Gröna och sköna står de i all enkelhet tillsammans med min samling av söta små glasvaser (några av dem), Den senaste inhandlades i helgen då jag och bästesta syster besökte Slottsträdgården Ulriksdal. Så fin, som en frökapsel i glas!
 
En bra dag helt enkelt!
 
K r a m

Perukbuske

 
Jag gillar kontraster både i inredning och i trädgården. Olikheterna gör det mer spännande och levande. Länge länge har jag drömt om den mörkbladiga perukbusken. I stället har jag under åren som gått köpt Spirean Diablo flera gånger! Varför? Förmodligen om jag tänker efter är det nog för att handelsträdgårdarna "skyltar" med dem och att de ofta har ett bra pris, de växer relativt snabbt och funkar i alla jordar. Varför har jag då väntat med perukbusken som jag så gärna velat ha? Svar de växer lite långsamt (har ju dåligt tålamod), större exemplar har kostat lite mer än jag tänkt. Men framförallt så gillar jag inte när den blommar...Men bladen, åhh de är så fina runda och har sådana härliga mörkröda toner.
Bild grön Perukbuske med blommande floor just på denna bild ser blommorna ju rätt ok ut men nää jag vet inte....
Ofta är det så med mig, Gillar bladen mer än blommorna! Ja självklart inte på alla växter, vad vore rosor utan rosor? Nothing at all!!! Men bladväxter...Perukbuskens lite stökiga floor stör mig men jag får väl klippa bort dem om de stör för mycket. Eller så lär jag mig att gilla dem helt enkelt. 
Bild Diablo
Nu är det så lyckosamt att igår blev jag ägare till två små plantor av min önskebuske. Jag fick dem!!! Min snälla kollega delade vänligt med sig. Så nu står de här hemma och mitt dilemma är vad jag ska plantera dem. Hemma i Stockholm eller hemma på Gotland. Kanske blir det en på varje ställe!?! På Gotland finns det massor av plats, hemma är det lite trängre i rabatterna. Men nu är jag ju hemma...Och då blir det till att gräva upp ändra och plantera om. Vi får se var de hamnar. De får gärna bo bredvid någon ljust grön buske, häftigt gräs eller en ljuvt romantisk ljusrosa ros. Olika... kontraster...mörkt mot ljust, tufft mot ljuvt, flikigt mot runt.
Det lutar åt ön....
K r a m