Bokat

 
Phuu! Nu har jag suttit i timmar flera kvällar och alldeles fööör lång tid för att boka stuga till sportlovet. Inte lätt när det mesta är uthyrt. Ja vet så är det när man är ute i sista stund, men det är så typiskt vår familj. Vi är inga planerare. Att ta det som det kommer är inte alltid det billigaste och lättaste alternativet. Fick flaschbacks av hur vi suttit i alla år och letat semesterboende än här än där, vinter som sommar. Det är en otroligt lyx att ha ett eget hus som står och väntar på att vi ska komma. Så underbart det är. ÄR ÄNNU MER TACKSAM OCH LYCKLIG ÖVER DETTA IDAG OCH JUST NU (även fast det inte hjälper när vi ska till fjällen, men ändå!). Det är väldigt stressande att maila ringa googla mm för att söka boende till en vecka, när alla andra just gör detsamma. Men det är så det är...
 
Sedan vi blev ägare till vårat hus på Gotland har vi tillbringat de flesta loven och den mesta lediga tiden där. I och med S och B stundande vasaloppsskidande och F missnöje med att vi ALDRIG mer åker någon annanstans än till Gotland så bestämdes det att vi skulle till fjälls.
 
Efter mycket om och men har vi bokat en fin stuga, dock inte i backen men de som fanns kvar var så omysiga och trånga så jag längtade hem innan jag kom dit. Nu kan jag släppa sökandet och glädjas åt att vi hela stora familjen kommer att umgås och mysa tillsammans i fjällvärlden.
 
K r a m
 
 

Rötter

Ville så gärna ha en tall eller liten gran till advent med bara rötter i en glasbytta. De som fanns tillhands på våra ägor satt stenhårt och jag fick inte upp en endaste liten planta. Jag gav upp! Såg denna inspirationsbild från tidningen Residence och kommer göra ett nytt försök till våren. Kanske blir det lättare med ett lövträdsskott. Ska ändå gräva upp syrenskott från boende 1 till boende 2. Då kan några få bo i vas så länge. L Ä N G T A R
 
K r a m

Äppellådor

En sådan här hylla av äppellådor vill jag bygga i köket på Gotland. Det är möjligt att jag får göra den något mindre. Blev inspirerad när jag bläddrade i Affaris katalog. Har några lådor redan men i olika storlekar. Kruxet är att lådorna som förr slängdes bort som skräp har nu blivit hett eftertraktade, det märks på priset. Och att köpa ett ordentligt gäng blir dyrt. Tycker att idén med att återbruka och göra något roligt av lite skrangliga lådor inte får kosta mer än en skysst loppishylla.  Så jag är på jakt efter billigare exemplar....
 
Just nu slukar jag inredningsinspirationsbilder och miljöer. Jag skulle besöka Formexmässan men nu blev det inte så. Det gör inget, nöjer mig att bläddra i kataloger och kika in på leverantörernas hemsidor, det går bra det med.
Ulriksdals slottsträdgård är en av mina absoluta största inspirationsställen. Där fyller jag på med massor av energi och skaparlust när jag sakta går runt mellan deras olika öar och drar in dofter och underbara intryck.
 
 
Fick med mig tre Streptocarpus i en ny färg. De såg mycket mörkare ut i växthuset än hemma. Gillar dem ändå då de sitter tätt i samma kruka, men de hade varit läckrare i ännu mörkare nyans. 
 
 
I helgen träffade jag min söta syster. Hon gav mig vårens första hortensia, jag älskar dem. Tycker att hemmet blir så rent, fint och elegant med en av dessa vackra vita hemma. Vi hade en toppenhelg på tu man hand, först hemma i deras nya boende som låg magiskt vackert vid Mälaren. Jag blev inspirerad av utsikten, konsten och den rena designen. Och min systers pågående styling.Tycker själv att jag har en viss förmåga att gå all in, jag snöar in liksom och ibland kan jag uppleva mitt hem plottrigt, men jag gillar det ändå. Lite to mutch!
 
Ja som sakt jag söker äppellådor till en framtida hylla som jag kan använda till att samla böcker, växter och porslin på. Vi får se om jag snubblar på några som är prisvärda och inte kostar 150-300 kr st.
 
K R A M