Det vattnas i munnen

Promenerar runt i kvarteret vid middagstid. solen lyser fortfarande och grannarna ler nöjda och nickar belåtet av vårsolens värmande strålar när jag passerar förbi. Allt och alla tinar liksom upp sådana här dagar. Det är som hela världen lever upp av vårvärmen.
 
Det vattnas i munnen då jag passerar trädgårdar där osande grillar står med glödande grillkol och ryker. Dofterna blandar sig i luften mellan husen och man kan känna smaker av rosmarin basilika vitlök och peppar när de heta oljorna smälter in i köttet som marinerats av flitiga kockar.
 
Även vi grillar idag eller rättare sagt K har kört igång vår, faktiskt premiär idag! Passar mig superbra då jag blivit riktigt hungrig och frestad av alla goda matdofter. Känns som sommar och jag lägger till en önskan till min lista över saker jag så väldigt gärna skulle vilja ha. Ett utekök....önskar önskar.... Drömmer om ett på Gotland och letar inspiration och ideér bland sidorna på nätet. 
 
Kolla bara ser det inte mysigt ut? Behöver inte vara så himla märkvärdigt och tjusigt som vissa av dessa. En bänk med diskho, grill och lite hyllor skulle bli alldeles perfekt.
 
 
 
 
 
Så här skulle ju inte vara helt fel att ha det. Om jag önskar riktigt mycket så kanske jag kan få det lite Ernstinspirerat, det ska väl inte vara helt omöjligt. Tänk allt är så himla enkelt på Tv, bara att fixa. Min man heter ju inte Ernst utan K. Vill han så kan han, det gäller bara att få honom att vilja lika mycket som jag...Det är ju det här med att få dit vattnet, annars skulle jag nog kunna fixa det mesta själv. Jag är i alla fall helt ok på att införskaffa växter...
 
Kram kram
 
 

Min fredagsbukett

Bara för att det är fredag och solen skiner,  för att jag är glad och för att det blir så fint köpte jag hem en bukett blommor. Viburnum lovely lovely limefärgade bollar ÄLSKAR DEM!!! Så enkelt med snyggt gröna kvistar (pistage). Mer vår och försommarkänsla än detta kan man väl inte få! Solens strålar värmer och ger extra skimmer åt det skira fräscht gröna.  Nu kommer städningen nästan gå som en dans :))
 
Önskar alla en härlig fredagskväll.
K r a m
 

Vart tog Mojje vägen?

I veckan var min lille älskling Mojje bortlämnad för ett par timmars egentid. Han var nämligen på hundspa. Tänker hur påverkad jag som hundägare är för reklam.  Skrattar lite åt hur vanlig  hundtrimmning helt enkelt blir mer lockande för mig och köpintrerssant genom att ändra tjänsten till hundspa. Reklamskylten visar på lockande ord som spa bad massagetvätt kloklippning, klipp och trim med föninng och piffning.
 
Tror jag det, att man vill sin lille älskling allt gott. Vem vill inte tillbringa ett par timmar på Spa? istället för ett enkelt "Drop in" Klart min lille Mojje ska ha det bästa, bortskämd som han är, hmm.
 
Jag lämnade en Mojje som var långhårig, lurvig där man inte riktigt såg vad som var fram eller bak (nästan) Vår trasselsudd helt enkelt. När jag efter två timmar kommer för att hämta Mojje efter hans Spaupplevelse är han hälften så stor. Vart tog han vägen? I kopplet håller "spatjejen" en liten tarm med smala långa ben och överdimenstionerat huvud och yvig svans. Som grädde på moset har hon pyntat min älskling med en orange rosett vid örat.
 
 
Han är så söt och skuttar glatt och pigg när han ser mig. Hans päls är mjuk som en sammetskudde och han doftar gott av alla schampo, balsam och sprayprodukter. Min lille Hollywoodstjärna, min lille prins, mitt ♥ Känner mig lite som att jag väljer extra allt när han som en liten juvel glittrar med sitt "diamathalsband" och ligger fint i soffan.
 
Tänker hur lätt det är att förmänskliga våra husdjur och bestämmer mig för att vi ska ut i skogen till helgen och leka hund och kurragömma. Jag med gummistövlar, han utan rosett och diamanter.
 
K r a m