Kärleksröd

I söndags eftermiddag visade himlen upp ett skådespel med de märkligaste molnen som jag någonsin sett. Jag blev alldeles varm i kroppen och fylld av förundran och ödmjukhet över det otroligt vackra.  Det var som en varm kärlekshälsning från våra änglar. Nästan overkligt vackert lyste molnen intensivt rosenröda. De satt först ihop som en kompakt glödande massa, sedan delade sig molnen och ett starkt vitt ljus flödade som en belyst väg upp i himlen.
På ett par minuter var det över och den magiska vyn ändrades till en lugn och "helt vanlig" varmtonad solnedgång. Jag har inget bra namn på min upplevelse men vill nog ändå säga att det var en gudshimmel jag såg. Man kan ju ha olika åsikter om det finns en gud eller ej, jag vet inte. Ibland kan det kännas skönt med en gud. Men hur den guden ser ut kan man ju inte så noga veta. Himlen jag såg och ljuset som strålade mellan kärleksrosade moln har ju avbildats i många religösa målningar. Kanske finns det någonting där? Tror det.... Min gud och mina änglar visar sig för mig just i den vackra och alldeles underbara naturen vi har, den är magiskt gudomlig.
 
K r a m

Viktoria

Vårt plommonträd Viktoria bjuder oss på såå goda frukter. Det är mitt favoritfruktträd i trädgården. Bladen har en sådan fin mörk glans som förhöjer de plommonlila frukterna. Så goda att bita i, så saftiga och söta med sitt guldgula fruktkött. Det är en lyx att kunna plocka direkt ifrån trädet och bara njuta. Lockande och vackra som en ett levande stilleben ligger de i den gröna skålen som vi köpte på resa i Italien. Riktigt magiskt naturgodis!
 
K r a m
 

Arbetsläger på öjn

Fyra dagars semester, en långhelg på Gotland på tu man hand med min K. Sol, värme,vila, god mat och långa promenader på stranden med Mojje. Och naturligtvis lite trädgårdsfix stod på planeringslistan INNAN vi åkte. Vad blev det? Vad hände?
Jo men självklart blev det underbara promenader på stranden, det är ju själva energikicken som man bara måste få när vi är på bästa stället! Meeen...
 
Det tog inte många timmar förrän stövlarna åkte på visserligen var det så varmt så shorts och T-shirt också hörde till outfiten. Gräsklipparen gick på högvarv, trots att gräset faktiskt inte alls vuxit så jättemycket sen sist. Lite ommöblering i trädgården blev det också. Lite och lite...rätt så mycket faktiskt! K tog fram stora motorsågen och i ett huj så åkte FEM!!! höga tallar ned på backen Nu har vi inga jättestora träd kvar. Bara finare och mer trädgårdsvänliga träd. Så skönt, blev galen på alla milijoner kottar och tusentals barr. Nöjd! Men med fällning av träd så ingår ju också jobbet med att ta hand om ris och skräp inte så kul och snabbarbetat. En ståtlig hög med uppsågade kubbar ligger nu bakom det alldeles för trånga vedförrådet. Men det får vi fixa till vid ett senare tillfälle med hjälp av vedklyven. ALLT ris och gammalt skräp eldade vi upp på en dag. Underbart att få bort det med en gång och det passade ju perfekt när det inte blåste alls. Lucky we!
 
Planterade lite nytt i växtväg efter ommöbleringen. Tog en tur till handelsträdgården eftersom jag ändå skulle köpa gräsfrö till de ställen där vi kärrat ut en del jord på de kala nakna ytorna som blivit under träden.  Hej och hå, jobba på! 
 
Våra grannar tycker nog att vi är bästa underhållningen och blir nog lite förundrade över vår energi. I ärlighetens namn säger K att han har en bra slavdrivare! Vad han nu menar med det, hmmm?
 
Tiden gick alldeles för fort men gud så mycket vi hunnit med! Och ja vi har ätit supergod mat utomhus i solen varje dag, drukigt gott vin, fikat och ätit svalkande glass. Mysat och haft det bäst men somnat väldigt tidigt!
 
Så mycket fotograferande blev det dock inte, hade inte tid! Jag som alltid brukar fota trädgård och hus så jag kan se tillbaka när jag längtar till bästa stället. Så när vi väl var ombord på färjan så gick jag upp på övre däck och fotade Visby när vi lämnat kajen. Underbara ö, jag älskar di.  
 
Nu är vi tillbaka ifrån arbetslägret denna gång, ha ha. Snart är jag på jobbet där buketter ska bindas med höstens varma toner kanske i cerise, vin, rost...creme..fint ska det bli.
 
K r a m från mi.