När ögat och gommen blir förälskade

 
I lördags besökte vi (tillsammans med halva Stockholm) Slottsträdgården Ulriksdal, eller Rappnes som jag kallar det. Älskar det stället och delar nog den känslan med många fler. Blir så glad när allt är så vackert. Var man än tittar så är det så fint. Om det är något som får mig att må bra så är det när man tydligt ser den bakomliggande kärleken till hantverket som skapats av en passionerad hand. Att göra något med lust och hjärta, blir oftast väldigt bra..
Kunde inte motstå alla frestelser de dukat upp. Så läckert och gott. Mmmm. När skeden skar genom morotskakan med sitt överdådiga tjocka lager av filadelphiacreme och jag tog den första smakbiten svimmade jag nästan av. Så himmelskt gott och vackert. Ordspråket eller talesättet "man äter också med ögat" kan inte bli mer rätt.
 
De små ursöta saintpauliablommorna på kakbitarna är oemotståndliga, de får mig att tänka på min mamma som hade många olika sorter på rad i sina fönster. Helt plötsligt älskar jag saintpaulian! Jag blir tillockmed sugen på att baka och dekorera kakan lika fint. Ska lägga detta på minnet!
Tulpanfrossa från deras egen odling.
Vitt och grönt alltid vackert. Extra plus är det flödande ljuset från takfönstren. Äntligen, äntligen!
 
 
 
 
En massa finheter som väcker habegär. Dessa gröna hästar.... grodorna är söta de med, I love love love .Det slår mig när jag ser mig omkring att de är många fler än jag som småler så där lite fånigt som jag. Vi går liksom runt och bara myser.var och en i sin bubbla. Alla med en konstig blick av förälskelse, helt bortkopplade från verkligheten utanför... så rör vi oss fram och tillbaka i ett drömskt tillstånd (tills den låååånga kassakön, men så är det). Lämnar butiken och alla intryck med ett stort varmt leende och en prickig söt begonia som ska få fortsätta glädja mig. 
 
K r a m
 

Mitt hav och min strand

Jag älskar att vara vid havet. Vid havet fylls hela jag av alla känslor som finns, på en och samma gång. Det finns ingen annanstanns som jag kännerr så starkt. Underbara känslor som lycka euforiska framtidsdrömmar tacksamhet kärlek frid och lugn. Här känner jag även sorg saknad förtvivlan och uppgivenhet. Havet binder samman min  sorg och lycka på något konstigt sätt. 
 
Inte på någon annan plats känner jag  att olikheterna är så tydliga, Här kan jag uppleva dånande vågor med dramatisk svärta och kraft. Och här möter jag motsatsen, en spegelblank turkosblå  vattenyta där vågorna viskar tyst och vyssande mot stranden.
 
 
 
 
 
Vinter vår sommar och höst finns den där stranden och havet som jag älskar och samlar kraft ifrån. Jag njuter av att få vara en del av livet som pågår. Under alla årstider finns mitt hav och min strand där för mig både i glädje och sorg. TACK Tofta och Gotland.
 
K r a m

Färg efter nyår

Jag är mest förtjust i vita blommor till jul, även när det gäller blommande krukväxter. Tycker det är vackert med julrött hos andra men blir själv lite stressad av för mycket färg. Men när jul och nyårshelgerna är förbi så längtar jag efter blommande blommor i fina färger. Nu är det trettondagshelg som vi i vår familj inte firar speciellt annat än att man är ledig. En riktig slapparhelg och det passar mig utmärkt. Minns förr och när jag var liten att det nog var en större helg än nu. Mamma och pappa klädde sig fina och gjorde lite extra gott och fint och kan hända att de hade gäster, det var liksom en mindre fest efter den stora nyårsfesten. 
Jag gör som vanligt pyntar med blommor. Livet blir så mycket festligare med vackra blommor omkring sig. En bukett med snittblommor gör alltid, ovasett tid och högtid allting lite finare. Titta på denna nejlika, hur underbar är inte den! Tycker nejlikor har oförtjänt dåligt ryckte, det finns så många fina sorter. 
Ranukel, hyacint nejlika och vaxblomma = DRÖMMEN OM VÅR
Blommor + Mojje = KÄRLEK
 
Huset fylls av ljus och vårsol, jag njuter varje sekund.
 
K r a m