Back to work

Julafton Juldagen Annandagen och söndag så såg min ledighet ut. Haft bra dagar och njutigt av att S varit hemma från Gotland lite längre. Ängnat oss åt promenader och trollat fram varianter av julmaten till middagarna. Åkt två! svängar till Ikea första gången på lördag med S andra gången dagen efter med K.
Har länge velat förnya mina soffor/fåtöljer som hängt med lääänge. Alla soffor (nästan alla) vi haft har kommit från det stora varuhuset. Tycker de är helt ok, det är klart att det finns suuupersnygga på dyrare ställen. Men jag är ju en ombytlig person och skulle nog inte klara av att lägga massor av pengar på en soffa som jag skulle vara nervös av att sitta i. Gillar att man kan dra av hela soffklädseln och tvätta den, hellre det än att vara livrädd för fläckar och smuts. Men som vanligt när man shoppar DÄR fattas ju alltid något som gör köpet komplett, hmm, Vi som beställde att få varorna levererade, Nu får K åka en sväng till, vad glad han är för det!!!
 
I dag var det första arbetsdagen på sista veckan på jobbet för i år. Det har varit ett mycket bra blomster och arbetsår. Vi har några julgrupper kvar, någon julstjärna men så är det oftast. De juligt röda vill vi INTE HA MER. Vi är färdiga med julen för i år. INGET MER RÖTT NU! Nä nu siktar vi in oss på nyårsbuketter, vita vackra med lite glitterflor. Eller vårblommorna som vi längtar efter, anemoner, ranunkler, hyacinter på snitt, kvistar med körsbärsblom. ROSOR I GUDOMLIGA PASTELLER åhh såå vackert. Till nyår  fyller  vi butiken med färdigbunda buketter som står som färgstämda färgklickar i blomkylen. Det är roligt och blir så maffigt med många buketter i samma balja. Här har jag bundit nyårs och vårbuketter med vita tulpaner, ljuvligt blå anemoner sammetsblå hyacint poppel och limoniumkvistar i svagt lila som fått lite nyårsglitterspay för att få dem lite sparsamt glammiga.och glittriga Och för att göra buketterna lite extra köpvänliga slog jag ett limegrönt cellophan om stjälkarna. Voilá! Lite av dagens arbetssyssla, har jag sakt att jag älskar mitt jobb!
K r a m

Julefrid

Julefrid, ett ord som jag många år drömt om men som inte alltid i ärlighetens namn varit verklighet. Så många jular och år i mitt vuxna liv som jag varit trött och orkeslös av alla måsten och krav som jag själv byggt på under åren som gått. Jag har strävat efter julemys och julefrid men inte kännt av den själv. De senaste två åren har jag verkligen upplevt julefrid och lycka i själen. Jag har äntligen hittat en balans i livet av vad som är viktigt att göra och på vilket sätt jag gör det. Jag har lärt mig att fokusera på rätt saker.
Jag tycker och har alltid tyckt väldigt mycket om att göra julfint, att pyssla och pynta hemmets alla vrår med blommor, ljus och installationer. Förr gjorde jag det med, men tappade bort glädjen över allt eftersom jag var så trött av alla andra saker som måste göras innan. Städa i alla skåp, putsa fönster, torka lister, baka, göra pepparkakshus, laga mat mm. mm. Hade väl någon slags duktighetsstämpel på mig som jag inte riktigt kunde bära upp ordentligt. Någon slags kvarleva från tidigare husmödrars vardag som inte passade in i min värld fast jag försökte så gott jag kunde.
 
Jag älskar vita julblommor, det vackra gröna friska mot de vita knopparna, lökarna som lyser i kapp av finhet med mängder av levande ljuslågor som fladdrar magiskt och kastar skuggor i rummen. Jag älskar att duka enkelt och vackert och njuter av stunden innan gästerna kommer. När jag får andas in stunden av det vackra orörda, det fräscha friska, det ljusa det rena.
 
Jag känner mig trygg med att deligera vissa uppgifter att låta det vara som det är utan att lägga någon direkt värdering i att inte alltid få sista ordet i hur resultatet blir. Vi lejer städningen var fjortonde dag, sååå skönt att slippa det tråkiga jobbet med att damma och feja. Jag tycker det är helt ok att inte ha kliniskt rent varje dag hela veckan (som var ett tvångssyndrom för mig tidigare), att inte ha allt färdigt innan gästerna kommer (som var otänkbart tidigare, Och vadå gäster och gäster det är ju familjenoch vänner) Är övertygad om att ingen tar illa uppoch gör de det så är det deras problem)  Det funkar alldeles utmärkt att köpa mycket av julmaten fördiglagad. Jag mår så mycket bättre, och familjen med. .Att vara lite chilli vanilli! Glad lugn och fridfull, att vara i balans med sig  själv, som det kallas och vad som menas med det. Jag har upplevt julefrid så skönt det varit. Jag är så tacksam för att jag kommit underfund med vissa livsnödvändiga saker i livet som hjälper mig att njuta av stunden.
K r a m

Lucia tärnor och gossar

I kväll har vi haft den stora förmånen att få uppleva ett magiskt vackert luciatåg i Tibble kyrka. Jag njöt av toner från piano, gitarr, violin och framför allt musikklassernas skönsångande ungdomar. Vår Filip har bjudit oss på många luciatåg under åren. Kommer ihåg när han tulltade runt som liten tomtenisse på dagis, pepparkaksgubbe på lågstadiet osv..Nu är han en lång niondeklassare med styrka i rösten. Härligt att fortfarande ha en stjärngosse i familjen. Kanske var detta det sista luciatåget för honom att medverka i, förmodligen... Hur som helst så lägger jag kvällens upplevelse nära mitt hjärta och i mina minnens finaste ask.
 
K r a m