En härlig dag

Det började med ett tidigt besök hos mitt nya favvoställe. Linds i Visby. Här kommer jag hänga mycket, de har så fina grejer både inredning och växter. Sol och plussgrader som det var kikade jag in i deras växthus. Ja rättare sagt så drogs jag in av en magnetisk kraft, växtkraften! haha! Jag bara måste in! Jag fick med mig K F och lille Mojje. Vi vandrade bland oliv, citron och många fler medelhavsväxter, så läckert!  Ut kom vi med ett bigarråträd, en viburnumbuske, tre fina vita ädelsyrener och jord, massor av säckar. och det är den 26 februari, OTROLIGT!
När vi kom tillbaka hem till huset började jag...Bigarråträdet skulle bli perfekt framför huset men där hade jag planterat mullbärsträdet i höstas. Gräv upp och plantera om! Mullbärsträdet då? Hittade en ny superbra plats men kom då på att vi förmodligen skulle fälla ett träd i framtiden för mer sol på altanen. Fråga till K: skulle plantan leva farligt och kanske knäckas? Vad göra?
Jo vi (K) måste fälla ned trädet innan omplatering. Min snälle man tog tag i motorsågen och ned föll trädet precis på gropen jag grävt. Han är så proffsig min K. Vilken tur att jag inte planterat ännu.
 
Ris bars iväg och lastades i skåpbilen som blev tvärfull. Stocken sågades upp i bitar och staplades upp bakom badtunnan, för att senare klyvas till ved. Jag grävde som en tok och bar i väg kärror med  milijoner, (kändes det som ialla fall) kalksten. 
Min viburnum kommer förhoppningsvis att växa fint vid stenbumlingarna, rönn och en. Här ska jag skapa en liten ö av perenner, lökar och buskar.
Efter lunchen vart vi fikasugna och jag bakade en äkta vanlig sockerkaka. Det smakade så gott och vi åt nästan upp hela med en gång. Mmm doften av nybakad kaka gör kaffepausen till en lyx och det känns så himla mysigt att sitta och fika i köket med tända ljus trots att solen lyser. Att duka med mormors rosassietter som hon hade på väggen känns extra bra. Kanske hänger jag upp dem på väggen så småningom....
Fortsatte att gräva men blev stoppad av K som sa att jag inte kan plantera syrenerna där jag tänkt. Hm ok då jag får väl vänta. Vi ska göra en till uteplats runt gaveln på huset, där kvällssolen är, konstigt att de inte redan fanns en där.- Lastbilen KOMMER att köra över syrenerna om du sätter dem där säger K med en viss irritation och säger att jag får ge mig för idag. Kommer att plantera dem där senare när uteplatsen och all transport är klar. Då ska de skärma av och döja bilarna som man nu ser framför huset. Får hjälp av F att snygga till den lilla grusgången till badtunnan i alla fall, han skottade och jag krattade. Eftermiddagen rullade på och vi rullade iväg med lasset i skåpbilen och blev av med det. Så skönt att slippa ha högen liggandes och skräpa.
 
 
Kvällen slutade med korvgrillning i kaminen. Supertrötta med soffhäng och TV tittande. Vilken dag! Wow vad vi har hunnit med mycket och allt började med ett besök hos växthandlarn...
Måste ändå säga att vi är ett bra team, jag och mina killar. Älskar dem ♥
 
K r a m

Äntligen nöjd

Ja äntligen känns det som om våren är här. Att få promenera längst stranden länge länge länge och se hur gräset i sanddynorna fångar vinden likt dansande älvor med vinden i håret. Åh, det är en ljuvlig och levande känsla! Höra havet, känna doften och låta sanden vika undan inför stegen som känns lätta och nästan blir som hoppsasteg av glädje med känsla av hopp inför kommande tid. 
 
Att vara nästan ensam på stranden den här tiden är speciellt och annorlunda. Det känns lyxigt och priviligierat, att få uppleva lugnet och tystheten på stranden nu. Vid sommartid är den fylld till bredden av soldyrkande badsugna strandbesökare och då kan man inte promenera med Mojje lös överallt utan får hålla sig till hundstranden som i och för sig inte är fy skam den heller!
 
Om ett par månader slår kafféerna upp dörrarna, vi kommer också att stå i kö för att köpa glass och dricka. Strandhuset ligger tryggt och väntar...
Att slå sig ned vid en södervägg och njuta en stund av lä och sol känns gott och omfamnande. Jag känner mig trygg och hemma.
Överallt växer stora fylliga buskar av salix med nakna grenar fyllda av gulliga ulliga videkissar. Kommer att tänka på barnvisan "Sov du lilla videung än så är det vinter"....men idag känns det som om vintern inte kommer tillbaka hit till Gotland i alla fall.
Solens strålar lyser upp strandstigen mellan videbuskarna och gör den spännande och magisk att vandra.Men bara titta! Hur vackert och läckert är inte detta!?
 
 
Första parkett på egen bänk med två av mina ♥ Kan inte få nog av denna vy. Havet underhåller med sitt skådespel där sjöfåglarna agerar statister till de skummande vågorna.
På väg hem stötte vi på ännu ett vårtecken. Tror det är en dubbelflikig snödroppe, så söt där de står i sin vita oskuldsklädda skrud, Åh jag blir galen av hur vackert det är. Jag tackar och bugar och njuter av allt naturen bjuder på.
 
K r a m

Bästa morgon

Soluppgång, sportlov och en veckas ledighet med mina tre killar. Underbart att få vakna i vårt hus på Gotland och bara vara här och nu. Fortfarande euforisk lycklig och oerhört tacksam över att detta är vårt. Får nypa mig lite i armen för att bevisa för mig själv att det verkligen är VERKLIGT!
 
 
K tänder i vår söta svarta kamin i köket på morgonen och kaffebryggaren låter högt medans vattnet stiger och rinner ned i kaffefiltret genom doftande svartmalda bönor. F blir sugen på amerikanska pannkakor och vispar ihop smeten entusiastiskt. K och jag fååår smaka en fjärdedel var! Ha ha ja det fick räcka gott tyckte F som smaskade gott och njöt. 
 
 
 
Nu hägrar promenad till stranden i strålande sol. Förhoppningsvis hittar vi några vårtecken på vägen. Känner mig lycklig!
 
K r a m