Äntligen

Som jag längtat efter att gå upp på morgonen till en solig härlig dag. Att känna värmen från terassplattan när jag barfota går ut med alla hundra dynor och kuddar för att väcka och göra fint i mina trädgårdsrum. Att veva upp parasollet som får bilda tak över det grå långa plankbordet där terakottakrukan med det vajande rödbladiga sensommargräset står. Hur det slår i solseglet av små vindpustar, under står den nyinköpta loungegruppen och det är fantastiskt att få slippa se den begravd under fula regnskydd och presseningar. Att öppna upp dörrarna till mitt älskade växthus och känna hur dofter från citronträdet välkomar mig, det gör mig lycklig. Efter frukost och två koppar kaffe fortsätter min dag i trädgården då jag hälsar på varje planta och gläds åt att åtmionstone växtligheten fått vatten ifrån de senaste veckornas regntunga himmel. Nu är vi båda nöjda och jag njuter av solen blommorna och livet som det ska vara på semestern.
K r a m

Blommor på jobbet

Den senaste veckan koncentrerar jag mig på att frossa av blommorna på jobbet. Jag binder buketter av alla de slag. tex en vit enkel brudbukett, en skönhet med endast Avelancherosor. Kärlek stilrent elegant
Eller buketter med mycket färg som här till ett regnbågsbröllop, färg glamour fest kärlek
Eller bara för att någon vill glädja en kär vän
Eller en rosa karamell, mor och barn bukett med band som håller dem samman.
 
Älskar mitt jobb, varje dag möter jag en vit målarduk som jag ska fylla med färg och form. Jag ska med hjälp av blommornas skönhet förmedla  känslor av alla de slag. Tänk att just jag har fått förtroendet att måla med blommornas palett.
 
Kram

Blommor i trädgården

Går en sväng i trädgården morgon och kväll hemmavid och pysslar lite lagom. Klipper några utblommade perenner, småsåsar så där lite halvengagerat. Har liksom inte riktigt lust till några större projekt. Vare sig inne eller utomhus, mina tankar är på en annan plats, ja ni vet var. På ön. Jag har så mycket skojigt jag vill förverkli ga där och då spar jag min energi så den ska räcka. Min hemmaträdgård är absolut inte klar, men definetivt mer uppvuxen än den jag har på Gotland. Ett par jobbveckor sedan blir det semester igen!
 
I min söderrabatt flätas plantorna samman, nu har daggkåpan och kantnepetan gjort sitt och klippts bort, Den stora blå nävan breder ut sig alldeles för rufsigt men lavendelns tuvor gör mig fortfarande lycklig även om de börjar bli utblommade. Mina spireaklot har tappat formen och behöver stramas upp. Tåliga Tuvröret Karl forrester förökar sig enligt god tradition och är moder till många pantor i min bekantskapsktrets. Älskar den i alla stadier.
Vid trappen växer EN planta Sommersnow, den är mitt trädgårdsmonster och håller jag inte efter den med sekatören anfaller den aggressivt. Men den är fantastisk, varje år slänger den ut sina stjälkar som cerpentiner som översvallas med vita små knoppar som sedan spricker ut till ett fantastiskt blomsterflor.
De blå bolltistlarna får gärna bli fler men behöver kanske mer utrymme? Hursomhellst är de riktiga favoriter och här är en humla på besök.
 
Mina rosor hemma mår verkligen inte lika bra som på rosornas ö, då jag får säga att där har jag mer tur med dem. Jag har under årens lopp gjort tappra försök men kan inte påstå att de bjuder på något överflöd. Men visst blir man glad ändå bara över en enkel liten knopp som sedan vecklar ut sina kronblad och öppnar sig till perfektion.
Har glömt´namnet, men fin är den, riktigt fin faktiskt!
Therese Bougnet en riktig kämpe tålig och snäll. Helt ok men har sett den större och frodigare hos andra, står nog för mörkt hos mig får se om den får flytta i vår. Någon gång senare ska jag ta tag i min hemmaträdgård bara inte just nu.
K ram