Istället för...

Slutet av december och snart nytt år. Inte är det snöstorm och drivor av gnistrande iskristaller i dikerna. Inte behöver man heller skotta med skyffel för att komma in och ut ur huset. Nähä här är det plussgrader, blåsippsbladen ligger tätt brevid varandra i backen  förvirrade av vädret. I ärlighetens namn tycker jag det är skönt utan snön men å andra sidan blir det bra mörkt.
 
Vi tar hand om riset från tallen som fällts för att släppa fram solstrålarna sena eftermiddagar och kvällar i sommar. Vi släpar och kånkar tills det blir en stor hög och funderar på om vi ska elda eller ej. Kanske blir det bättre att forsla bort med övriga högar på tomten som de tidigare ägarna lämnat kvar som nu ligger som övergivna torra skelett och förfular. 
 
Kubbarna klyvs lätt med ett surr i den elektriska vedklyven och färdig ved sprutar ut och det doftar skog och friskt av furu. Sedan staplar vi veden runt tunnan och längtar till att bada men vet att det tar för lång tid att värma upp den för att bada idag. Jag krattar bland bark och sågspån och upptäcker att tallar tappar mängder med barr. Har aldrig tidigare tänkt på det som är van att kratta löv, nu är det barr i mänger det tar aldrig slut!!!
Trött varm  med gummistövlar och höst/vårklädd??? strosar vi runt huset och upptäcker nya saker och planerar. 
K pratar på om grävning med maskin, jag om växter. Och vi är överens om att inte överarbeta  att hålla det enkelt och lättskött. I smyg tänker jag att jag nog ändå ska plantera nån eller några "jobbiga" rosor. Och jag vet att K också tänker i smyg....
 
K r a m

Visby och ladan LEVA

Promenerat runt i Visby som idag låg mjukt inbäddad i disig och lite småduggande grå dimma. De vackra magiska husen ligger på rad längst smala gränder och kullerstenslagda gator. Tänk om husen kunde berätta sin historia. Andaktsfullt passerar jag förbi dem och nu när staden innanför ringmuren nästan är öde kan man om man vill höra små viskningar från förr om man lyssnar riktigt noga.
 
 
 
 
På Adelsgatan från torget sett. Här fanns det en och en annan fönstershoppare, vissa på två ben andra på fyra. Lite lockpriser och Rea i de små mysiga butikerna som var öppna. Köpte ytterligare två stycken ljuslyktor helt onödigt enligt K som tycker att vi har tillräckligt (har ju inga alls!!! ha ha) Köpte också två stycken ekologiska disktrasor i svartgrått av lin, bara för att jag älskar känslan av naturligt rejält och äkta. Blir liksom "smittad" av det Gotlänska eko och naturtänket. Det känns bra. Sen när de luktar surt sunk om dem kanske jag tycker annorlunda...who knows?
Köpte franska ostar och jätte god salami, mmm
Så härligt att handla i lugn och ro utan trängsel och välja med kärlek och lust. 
På vägen hem till huset svängde vi av vid nya favoritstället LEVA. Här är det så läckert, mysigt och bbara ekologisk på riktigt Gotlandsvis. 
F väljer bland smarriga bakverk och beställer varm choklad med vispgrädde. Vi tar varsin öl och macka, kaffe och kaka.
 
Fina stjärnor av tidningspapper hänger här och där och ger ett mysigt varmt sken över småpratande gäster.
 
K r a m

Bara mys

Att vakna upp i sängen på Gotland, känna lyckan och tacksamheten över att få vara här är nästan overkligt. Allt är lugnt vackert och jag bara älskar det.
Morgon kaffet
Promenad på stranden underbar morgon
Upptäckten av att någon gjort en stenlykta och satt i ett ljus, magiskt!
Filmerna löste av varandra  spännande, romantiskt, härliga sagor. Precis som Tv ska vara på jullovet.
Plockat in fröställningar som vissnat och torkat, vackert och dekorativt och en påminnelse om sommaren.
SOFFMYS
Hänger upp några målningar som jag ännu inte signerat och ramat in.
Denna målning kallar jag "Trädgård och moder jord i vila" Den målade jag 2012 då jag inte alls hade lust med min trädgård, ja jag hade inte nån större lust överhuvudtaget. "Hon, trädgårdsfrun ligger där i gräset och väntar..." 
Hon ska sitta här på väggen i vårt hus och "frodas".
En dag som blir till kväll och vi fortsätter i samma lugn och mår väldigt väldigt bra.
K r a m