När dag blir till natt

Jag får aldrig nog! Jag kan inte se mig mätt på den magiska himlens färger vid solnedgången som speglar sig i havet. Det är lika häftigt varje gång! Att promenera längst stranden och se solen försvinna bakom horisonten. Och att precis i nästa sekund se hur månen gör entré på den mörka himlen. Åhh det är vackert som en saga. Nästan så jag får nypa mig i armen för att fatta att verkligheten är bättre. När månens kalla ljus strör glitter över havet och nattens timmar tar vid känns det lyxigt att krypa ned i sin sköna säng.  Det bästa med att natten tar vid är att en ny vacker dag snart börjar.
 
K r a m

No mercy

På slutet av 80 talet gick jag en kurs i dekorationsmålning. Vårt dåvarande hus inredde jag lantligt och herrgårdsinspirerat. Jag målade alla möbler vi hade i ljust grå umbra och dekorerade med skira tunna målningar av rosetter blommor fåglar och blad. Jag hade till och med en egen verksamhet då jag tog emot beställningar. Ett av de större egna jobben jag gjorde var ett stort lite brandskadat skåp som  räddats ifrån tippen.
 
I nästan 20 år stod  skåpet i våra stora hall och passade som handen i handsken. Så flyttade vi och den tunga 1700-talsinspirerande möbeln passade inte längre  in. 10 år senare i en container och en flytt med oss till Gotland står skåpet nu synligt. 
 
Efter  1 år på plats har jag bestämt att måla över det. Började att lämna skåpdörrarna ifred men insåg att jag helt enkelt är färdig med det  ljuva snirkliga på detta sätt. Så penseln doppades i färgen och borta var motivet. Thjoffs thjoffs borta!
Det kändes befriande och jag vet inte om jag är riktigt nöjd med  färgen men jag är på god väg.... turkost passar in som färgaccent till vår annars så naturmilda färgskala. 
 Så med lite omild behandling kniv  och sandpapper gick jag lös på den annars så milt behandlade möbeln. Ändrar jag mig får jag helt enkelt hitta på något annat. Tur att det är en gammal rejäl trämöbel som tål lite hårda tag. 
Skapandet smittade av sig och tomma målardukar plockades fram och fylldes med färger och motiv av våra kreativa ungdomar som skapade härliga konstverk. Tänk att en regnig sommardag kan vara så härlig!
 
K r a m

Midsommarpärlor

 
I vanliga fall brukar jag tycka att sommaren börjar efter midsommarhelgen. Skolavslutningarna och studentutspring med mottagningar är avklarade med frökenblommor och allt som hör till. Ungarnas sommarlov har börjat och de känner in den nyfunna ledigheten med lååånga sovmornar. I vanliga fall skulle jag så sakta börja räkna ned dagarna till semester. 
Men nuu har jag haft semester i två veckor redan och jag njuter av mina dagar. Tänk att det känns som om sommaren blir lite längre den har ju börjat i förväg kan man säga. (Att jag ska jobba ett par veckor mitt i blir ju en parantes som jag får komma till senare). NU ÄR DET SOMMAR, HURRA!!
 
 
I 28 år tror jag det varit, har vi tillbringat denna helg med samma vänner + och -, varit på samma festplats, sillunch med sång och nubbe och grillat till kvällen hemma hos samma värdpar. En tradition som vi håller kär. Men i och med min tidiga semester ville jag inte åka tillbaka över Östersjön. Jag vill njuta av varje GOTLANDSSEKUND!!! 
Med sol och mina tre killar vart det en lugn men mysig helg. Enkelt och perfekt. Sillunch, åhh så gott det är! Lite nubbe, lite sång mest ifrån mig. Midsommarkransen fick Mojje bära
Vi cyklade längs havet söderut till premiäröppnade Stelor vid Västergarn. Där var det gofika med mycket god rabarberpaj och chokladkaka. Danssugna fick böja på knäna och trampa runt deras midsommarstång. Små grodor med öron och svansar fanns det gått om. Undrar vad lammen i hagen brevid tänkte?
 
Och lamm blev det på grillen också. Färdigmarinerade från affären. lätt och enkelt och superdupergott! Vi njöt i kvällsolen i vår egna medelhavshörna med den nästan färdiga muren. 
 
 
Midsommadagen bjöd på ännu mer sol och värme. Strandhäng och lunch på Tofta beach club som bjöd på medryckande rytmer och afterbeachglada ungdomar. 
 
 
Jag känner mig så priviligerad och 
semestereuforisk. Jag har börjat att trä pärlor på mitt sommarband. Välkommen du underbara sommar!
 
K r a m