Finaste komplimangen

Blir så överlycklig när plantorna levererar. När de äntligen synns. Nu har vi haft vårt Gotlandshus i tre år. Jag har under dessa år brottats med saknaden av en trädgård. Har kännt mig naken och oskyddad när jag varit utomhus. Det var tidigare ett hus på en plätt gräs och inget mer. Jag har slitigt och kämpar fortfarande med att få till det. Som jag önskat och önskar lite lummighet, lite inramning och omfamning av grönska och blommor. Blir så oerhört lycklig över att faktiskt kunna säga att jag har buskar. Som inte längre bara är ett par spretiga pinnar som sticker upp ur jorden och knappt är synbara för en trädgårdstokig som jag.
 
Är så stolt över att mina hortensior Limelight som jag planterat vid dörren bjuder på de finaste blomklasarna. Älskar dessa underbara vackra blommor. Att de först är ljust friskt gröna, sedan rent vita för att senare till hösten förvandlas till magiska klasar i rosa nyanser. Vår granne sa ett par ord till mig som gjorde mig så oerhört glad. Han sa "Sedan ni köpte huset har hus och trädgården verkligen fått liv och börjat leva" Det var den finaste komplimangen någon kunnat säga. Även fast jag tycker att det går så långsamt med "lummigheten" så vet jag att det bara kan bli bättre. Det är när grunden är lagd som det roliga börjar. Tålamod, tålamod är trädgårdsvännernas mantra, jag vet det meeen är otålig ändå. 
 
K R A M
 
 

Förvånad

Jag har aldrig tänkt att gult skulle vara en kulör som jag skulle ta in i mitt hem. Gult är fult! Men vad hände? Så sakteligen har den smugit sig på. Färgen jag tidigare dissat.

 

Kallar jag den havre känns det genast bättre. Säger som Ernst...tänk havrefält vasstuvor rottingkorgar bastmattor sanddyner saffran. Ja ni hör ju, det bli härligt. Är så nöjd med mitt tillfälliga draperi och loppis fyndet som passar så bra. Det stora engelska kruset mustigt och lite dämpat smutsigt gult. Konstigt det här med att man ändrar sig med tiden.

K r a m

Vara kvar hemma eller åka hem till ön

Jag velar om jag ska boka biljett till ön nu när jag är ledig några dagar. Å ena sidan har jag mycket som behöver fixas här hemma, underhållslistan blir bara längre och längre. Hmm... Men å andra sidan längtar jag efter lugnet. luften och myset på ön. Jag längtar efter att promenera bland Visbys gränder, dyka in på en och en annan loppis. Mysa i huset på Tofta,  tända en brasa i kaminen till kvällen. Gå kvällspromenaden på mörka grusvägar under den stjärnprydda himmlen.
Jag längtar till att känna hur den lena varma sanden masserar mina fötter när jag barfota går längst stranden medans jag blickar ut över det ständigt levande havets skådespel. Jag har tur som kan välja, jag har verkligen tur och jag är så otroligt tacksam för det.
 
K r a m