Ett möte

Jag och Mojje har haft några lyxdagar i huset på Tofta. Soligt blå himmel och skönt varmt i lä. Utomhusluncher och fika. Planering för kommande växthusbygge och lite rabattgrävande, rosorna New Dawn har fått nytt boende framför boden. Mmmm åhh jag älskar att vara en del av ett pågående livsprojekt. För det är ju precis så det är, med ett hem, en trädgård. Man skapar en miljö att njuta av som ständigt är i rörelse mot något nytt, något som får växa eller förändras.
 
I helgen hade jag förmånen att få möta vår trädgårds "ettåriga"  persikoträd. Det mötte mig med öppna famnen klädd i ett rosa flor. Det lilla trädet visade sin tacksamhet över omvårdnad och kärlek med att bjuda på underbara blommor. Jag mottog den fina vårhälsningen och knäböjde ödmjukt framför dess stam medans jag rensade bort lite ogräs och klappade om jorden med härligt smutsiga trädgårdshänder. 
K r a m
 

Samlar drömmar om växthuset

 
Jag ska få ett växthus! eller vi rättare sagt. Men det är nog jag som är gladast och mest engagerad. Ja få och få var väl ett önsketänkande. Vi får naturligtvis betala för det och det är dyrt! Men nu är bollen i rullning och beslutet är taget, En bit av altanen är riven och tillhörande räcke. Nu är det bara resten kvar. Som jag googlat efter bilder på internet. Och så många tidningar och kataloger jag bläddrat i. Mängder av drömbilder på vackra växthus blixtrar förbi mina ögon och jag blir matt av allt fint jag ser och habegäret vill ha mer....
Påbörjat rivning och planering av tilltänkt växthus placerat i vinkel från huset
 
Att jämföra olika växthus är som att kastas in i en jungel. Willab G hade en superfin utställning, bra personal och jag gick ut därifrån med en offert. Deras mest intressanta modell hade några + och några - utifrån mina önskningar. Classicum hade en sämre obemannad utställning utomhus (och det regnade) fick tjata på offerten. Men stilen och vissa detaljer hade fler + än Willabs. Och så var det det här med drömmen visioner och hjärtat. Jag vet ju vad jag egentligen vill ha. Jag vill ha ett rejält i trä ståendes på en putsad mur. Där muren ska vara högre på två väggar. 
 
Har hittat ett snickeri som frestar med de mest underbara och perfekta växthus, tyvärr på tok fööööör dyrt. Men så hittade jag en trevlig glad och possitiv hobbysnickare som känns rätt. Humant pris och ännu bättre var det när han inte slog bakut när jag nämnde mina önskemål och ändringar på hans "standard"mallar och mått.
Bild pinterest
 
Så i morgon åker jag över till ön för att mäta och kolla igen. Förhoppningsvis kan jag skicka över mina önskemål (ja ja de realistiska) till den glade snickaren och få en offert snart. Det känns bra i magen. Men först blir det en avsstickare till Trädgårdsmässan i Älvsjö. Kanske finner jag (troligtvis) mer "vill ha känsla" där. Och ett och ett annat växtinköp kommer det förhoppningsvis att bli. Längtar!
 
K r a m

Blomsterpoesi

Att binda en bukett är som att plocka ihop minnen dofter och känslor. Buketten blir som en liten dikt. De blir alla lite olika beroende på sin växtkraft och personlighet... 
 
En bukett av vårens blommor jag bundit, med kärlek till livet och allt nytt som komma skall. Förväntan glädje och längtan flätas samman och varje blomma blir ett ord en vers en dikt, en tolkning av vårens poesi.
 
Som ett exklusivt pärlband kikar Liljekonvaljens vita klockor upp och förför mig med sin magiska doft. Underbart är kort och den andas rent friskt fråscht försommarbröllop och kärlek till mor.
 
Små små Pärlhyacinter så vackert underbart himmelsblå på raka nakna stjälkar får mig att känna vår, lycka och trädgårdsmys.
 
Ranunkeln bildar med sina kronblad de mest underbara bollar likt fantastiska små rosor eller minipioner. Som om de skulle vara gjorda av tunnaste silkespapper. De är som de läckraste praliner i en godisbutik, man kan inte få nog. 
 
Åhh så  blygsamt vacker du är min älskade Viburnum. Som fluffiga molnblommor målade av en tunn pensel med den skiraste ljusa grönska, allt blir vackert tillsammans med dig. Jag ÄLSKAR dig. 
 
Fontängräset får bli pricken över i i denna bukett, lite svävande som bara finns där. Som en påminnelse om sommarens barfotaspring på äng och strand. Sommar, vind, hav lek och glädje. 
 
Och så inramningen, basen lugnet famnen det gröna Salalbladen. Ja så var den klar, min lilla vårbukett. Min blomsterdikt skriven av och med vårens levande pensel.
 
 
Ännu en bukett som andas vår, den bästa! Vitsipporna plockade bakom huset i kväll. Alltid såååå underbart och enkelt vackert. 
 
 
 
K r a m

Liknande inlägg