Jag binder mig en krans

 
Jag går och lägger mig utan minsta ångest och stress. I morgon är det midsommarafton och vi ska faktiskt bara vara.  Det känns skönt att låta dagen dagen få ta plats och bara följa med. Förr stressade jag med mat dryck kläder och present. Det blir annorlunda i år, det blir jag och K. I dag band jag mig en krans. Det brukar jag aldrig hinna med och framför allt aldrig till mig själv. Men i morgon ska jag bära den och bli midsommarfin. Blir det regn eller ej? Vi får se. Men midsommar blir det i alla fall och efter det kan man väl säga att sommaren har börjat.
K r a m 
 

Ännu har det inte börjat

Tänk vilken lyx att vi haft sommar sååå länge. Många många veckor, mer än ett par månader bara med sol och värme. Och egentligen har den ju ännu inte börjat!!!! Jag har alltid tänkt att efter midsommar börjar sommaren och ledigheten. Men nu? Alltså vilken otrolig härlig tid vi haft och har, overkligt. Det känns ju extra kul att jag har ledigt och kan vara i paradiset här på gotland. Ledig en vecka vid Kristihimmelsfärd, ledig igen några veckor fööööre midsommar. Är medveten om att de flesta redan förbrukat sina semesterveckor efter fyra veckor och ja jag ska jobba lite också men sen en lååång ledighet igen. Jag blir ju inte rik på pengar men väldigt rik på lycka. Jag är otroligt tacksam.
Jag går omkring i min trädgård och vill aldrig,  aldrig gå in, jag får inte nog av de intryck trädgården ger. På kvällarna skimmrar det magiskt av silver. På dagarna lyser solen och klär in trädgården i guld. Jag vattnar och hoppas på hjälp ovanifrån men bara små stänk ramlar ned. Jag hör att regnet hälsat på i vissa delar av landet och hoppas att de ska stanna till över ön. Snälla du där uppe kan du inte hjälpa till lite mer!
Jag kan inte sluta plantera trots att jag inte borde för torkan. Jag har skaffat pallkragar och planterar i dem, får för mig att mycket ny fräsch jord ska ge mig mer grönska. Känns lyxigt att ordna rabatt utan att gräva med spade bland hårda skikt av kalksten. Jag njuter och doftar på den gödslade jorden samtidigt som jag låter händerna gräva groparna. Underbart!
Jag gläder mig såå av blommor och blad. Säger både god morgon och godnatt till alla mina älsklingar som jag delar hem med. Jag känner mig rik som har en trädgård att vandra i. Den gör mig hel, den ger mig liv och kraft till att vara människa och det är inte alltid helt lätt.
Tänk att jag skulle kalla denna plätt på jorden för mitt paradis. Mycket jobb har det varit och mycket jobb återstår. Men jag tycker nog och med viss stolthet att jag numer kan säga att jag skapat en trädgård av en yta som tidigare bara bestod av sten sly och ogräs. Kärlek och omvårdnad ger resultat i alla former. Är glad över kärleken vi har tillsammans, min trädgår och jag.
K r a m