Prima ballerina

Jag har aldrig varit speciellt förtjust i fontäner. Men åh vad jag skulle vilja äga denna!  Hittade en bild på nätet som förtrollade mig, så vacker wow! Perfekt poetisk ljuvlig och alldeles alldeles underbar. Hittade ingen information om var denna prima ballerina finns, måste vara fantastiskt att få se den live. Ett konstverk med den späda sträckta kroppen i brons med sin vattenglittrande transparenta tyllkjol. Åhh jag blir gråtfärdig av beundran.
En kort period i mitt liv hade även jag rollen som ballettdansös. Jag var fem sex år och dansade med i en grupp ballerinor som alla trippade, snurrade och övade på positioner. Så roligt det var att få glänsa med paljetter och tyll ackompanjerad av fröken Guns pianospel. En våg av nostalgi svepte över mig och jag dök ned i mitt gamla tummade fotoalbum från tiden då jag var barn.
 
Jo men visst hittade jag en bild på mig där jag lite spretigt står i femte position. 
 
K r a m

Mossa I love you

Ledig dag och fortsätter att "mossa" in mig fast hemma i stället för i butiken. Alltså jag bara älskar att pynta med mossa denna årstid. Rätt praktiskt att kunna skörda stora sjok ifrån den så kallade gräsmattan nu när snön har regnat bort. I dag var det ju en härlig dag med solsken och brist på köldgrader så då valde jag att binda mosskransarna utomhus på mitt plantbord vid boden. Kransarna ska få torka lite innan jag hänger upp dem på insidan av entré dörrarna, kommer bli så fint!
Lyxade till krukorna med finaste kuddmossan i mina "vanliga" krukväxter. Vipps så blev de fantastiskt julfina. För extra stämning och doft får såklart en multihyacint vara med.
 
Tänk att man kan vara så kär i mossa, är det inte härligt!
 
K r a m

Ett födelsedagsbarn

I lördags fyllde vår medelpunkt i familjen fyra år, Mojje är vår superduper gosegris, han är bara bäst på det. I bland beter han sig likt en katt som ska använda våra axlar som perfekt hylla att ligga och spana ut genom fönstren då vi sitter i soffan. Han bestämmer det mesta här och vi springer hans ärenden i omgångar. Mojje gillar inte när man har datan fööör lönge i knät. Då lägger han sig över tangenterna och vägrar flytta på sig När han fått som han vill kryper han sedan upp i knät ellerr lägger sig som en varm vetekudde runt hals och bröst. Det känns alltid lika stressbefriíande och skönt. I bland blir det som om vi andas i symbios. Det händer rätt ofta att jag somnar till när vi sitter och myser, det blir liksom nästan omöjligt att resa sig ur soffan och göra någon nytta. Vår lille Mojje ger oss så mycket glädje och lycka. 
K r a m