Bästa Maj

 
Vilket väder! Bästa Maj ever! Jag räknar ned och känner mig mer än redo för semester. Hemma bra men hemma på Gotland bäst. Trots svalkande dopp i poolen längtar jag ihjäl mig till ön och oroar mig. Jag känner mig halvt skräckslagen över hur torkan och den uteblivna vattningen gått åt mina blommor. Trodde nog att jag skulle fått lite vattningshjälp uppefrån Men snart så är jag där! Jippi!
 
 
 
 
K r a m 

Snabba ryck i Maj

Det går så fort så jag hinner inte med. Det fullkomligt exploderar av blommig finhet och grönska i natur och trädgård. En vecka på Gotland gick som vanligt alldeles för fort. Vilket underbart väder, vilken underbar värme sol och högsommarkänsla! Rensat vattnat klippt gräset och sprungit runt som en yr höna bland  mina träd buskar och perenner. Jag har inte hunnit gödsla ännu kan det vara för sent tro? Det dröjer ju två veckor tills jag åker över igen. Är glad att jag hann fota lite i trädgården innan det blommade över i alla fall. Det får bli ett potpuri av härliga majbilder.
Syrenerna står i blom, äntligen har de börjat växa.
Lammöron Big ears, ålskar dem!
Tulpaner 
Mer tulpaner
Persikoträdet blommar
Häggmispeln som jag planterade förra året täcker bra.
Rabatterna är fulla av härligt underbart liv.
 
Lena Kindbergs foto.
Älskar att allt planterande levererar.
K r a m

Spännande knölar del 1

Det här med trender...kan villigt erkänna att jag är ganska lättpåverkad. Jag hakar inte på allt så klart, men visst händer det att jag då och då sneglar på sådant jag tidigare i livet skrek stopp åt. Aldrig trodde jag att jag skulle bli kär i "tantblomman" dahlia. Men nu har det hänt! Jag följer en del bloggar och instagramkonton och har ju inte kunnat undgå att se hur Café au Lait exponeras och överöses med komplimanger och hejjarrop. Det i sin tur leder ju till att den snabbt tar slut i handeln, förra året var jag ute försent. I år har jag fått tag i tre stycken knölar!!! (Sen fick en mixpåse följa med hem i bara farten). Så nu har jag tio  små skötebarn. Tio torra knölar som jag hoppas ska bli undersköna plantor.
 
Efter tre veckor i krukor
Jag började faktiskt med en Dahlia förra året, en mörkt röd som jag köpte som färdig planta. Sååå nöjd med den! Alltså vilken blomma! I år har jag alltså en liten kolloni med plantor som jag med spänning ser fram emot att följa. Mina Café au Lait är ju favoriterna såklart. De har mycket större blad än de andra och ska vara en hög och storblommande sort.
 
Efter två veckor
Nyplanterade 
Ja det här med att pröva något nytt är ju spännande och kul, trendigt eller ej. Trädgårdsförberedelserna är igång, kan inte bli bättre. Jag visualiserar hur jag i sommar njuter av pampig blommning i stora krukor på terrassen på Gotland.
 
K r a m