Allt på samma gång

 
Mitt citronträd har flyttat ut sedan ett par veckor och ser ut att trivas. Jag förundras över detta exotiska träd som tycks ha allt på en och samma gång. Fylliga blomsterknoppar, doftande blommor, små begynnande frukter och sedan citroner i olika stadier och färg. De allra största skiftande från lime till svagt gult. En pågående process som aldrig tycks ha ett slut.
 
Lite så känner jag mig nu. Lycklig och glad, tacksam över allt det vackra som omfamnar oss. Men samtidigt inom mig en sorg och ett kaos av att allt egentligen inte är enbart glädje. Försommartider där man går utan jacka, där morgonkaffet surplas utomhus, där nakna kvistar förvandlats till fyllig grönska med tunga blomstrande syrenklasar. Där nyklippt gräs sprider sin friska doft i villakvarteren.  Förskolebarnens stoj och skratt ifrån lekparkerna. Ungdomar som längtar efter sommarlov, kanske deras sista. Planer förväntningar....Men mitt i all förväntad lycka gömmer sig också press, krav och förtvivlan, ett pågående krig och dragkamp om att orka med.
 
Baksidan av glädje är sorg. Alla bär vi den inom oss, ibland blir den tydligare ofta syns den inte. Men den finns där och påminner oss om att vi är sköra. Den får oss också att uppskatta lyckan, att ta till vara på de ljusa stunderna. Lite som citronträdet....Vi har alla stadier inom oss. Lite huller om buller, det är inte bara det som syns. De små bruna karten som ramlar av, kvistarna som torkat finns där hos trädet och är lika viktig för dess existens som de gula mogna citronerna. 
 
K r a m 

Morgonkik i min trädgård

Min trädgård hemma har inte fått den kärlek den förtjänar sedan vi blev lyckliga ägare till vårat gotlandshus för 3 år sedan. Jag har ägnat både hjärta och muskler till min nya kärlek tvärs över Östersjön. Trädgården hemma är en trädgård, den på ön är egentligen inte ännu någon utan en under uppbyggnad. 
Älskat litet träd, silverpäron. Under ett virrevarr av myskmadran som gömmer vädd, näva, alunrot mm. Här ska det rensas mer....
 
 
Baksidan med tovsippa, buxbom, strutbräken, japansk lönn, prydnadsgräs, klätterhortensia, funkia, daggkåpa, murgröna, krypen mm.
Älskar jätterams....och syren...
 
Hemmaträdgården har under de senaste åren fått sköta sig själv och jag har väl mest koncentrerat mig på att ha snyggt på framsidan. I helgen fick en del av de misskötta rabatterna sin efterlängtade omvårdnad. Ogräs som aggressivt lindat sig omkring och kvävt svaga perenner. Jag har grävt och grävt, plockat bort dött och flyttat fram lite bortglömda skatter, luckrat och slitit med stenhård lerjord. Nu har jag kommit en bra bit på väg och känner mig rätt nöjd när jag gick min morgonrunda och kikade bland nyupptäckta och befriade växter som förhoppningsvis får en ärlig chans att utvecklas. Det känns bra och jag passar på att njuta hemma.
 
K r a m

Romantik i mitt fönster

Ljust lila Lathyrus Luktärt och mörka Streptocarpus Kornettblomma gläder mig och jag njuter av dess skönhet och doft. Ljust möter mörkt, glas möter metall och rost, inne möter ute. Förbereder mig för dagen, kaffet smakar gott och ljuset får den skira grönskan ute att skimmra. Detta blir en bra dag.
 
 
 
 
 
K r a m