Snow King

 
- Hopp och lek, spring och stanna....kom hit!.... Duktig åhh så duktig! Att få se hur Mojje springer fritt över den snötäckta stranden och nästan flyger av lycka  gör att vi ler med hela ansiktet. Åhh vad roligt det är att se hur glad han är. Vi njuter och gläds av våran underbara hund, vår maltes Mojje. Det är så underbart att  uppleva naturen havet och glädjen som strömmar mot oss. vid dessa tillfällen. Det känns i hela kroppen och kan liknas vid en obeskrivlig och nästan overklig känsla av att vara i en alldeles perfekt värd. "Vår värld här på Gotland"
 
Enligt Mojjes fina stamtavla heter han Snow King. Passar ju jättebra då han älskar snö, vår lille snökung. Han kommer från nordligare breddgrader i vårat avlånga land. Vår lille vite snöboll är en norrlänning, han kommer från Sundsvall och bär sitt ursprungsnamn med stolt heder. 
 
Vi hade många namnförslag när han kom till oss för tre år sedan. Alla mina dissades och det slutade med att han fick namnet Mojje, rätt kul om man tänker på att barnprogramsartisten med vitt fluffigt hår heter Mojje och kommer från Gotland. Alltså är han både norrlänning, stockholmare och gotlänning. 
 
Idag fick Mojje riktigt springa runt länge länge och han bjöd oss på charader som föreställde snöplog, snöboll, kanin, säl, och miniisbjörn. När vi kom hem hade vi en snögubbehund i koppel. Den mesta snön fick borstas bort, sedan lämnades våta fläckar av smält snö kvar i soffan av en mycket trött och lycklig Mojje. Tog en massa kort idag. Det är svårt att sortera bort, därför blir det en hel radda av härliga vinterlekbilder.
 
 
 
 
 
 
K r a m

Kommentera här: