Blommor i trädgården

Går en sväng i trädgården morgon och kväll hemmavid och pysslar lite lagom. Klipper några utblommade perenner, småsåsar så där lite halvengagerat. Har liksom inte riktigt lust till några större projekt. Vare sig inne eller utomhus, mina tankar är på en annan plats, ja ni vet var. På ön. Jag har så mycket skojigt jag vill förverkli ga där och då spar jag min energi så den ska räcka. Min hemmaträdgård är absolut inte klar, men definetivt mer uppvuxen än den jag har på Gotland. Ett par jobbveckor sedan blir det semester igen!
 
I min söderrabatt flätas plantorna samman, nu har daggkåpan och kantnepetan gjort sitt och klippts bort, Den stora blå nävan breder ut sig alldeles för rufsigt men lavendelns tuvor gör mig fortfarande lycklig även om de börjar bli utblommade. Mina spireaklot har tappat formen och behöver stramas upp. Tåliga Tuvröret Karl forrester förökar sig enligt god tradition och är moder till många pantor i min bekantskapsktrets. Älskar den i alla stadier.
Vid trappen växer EN planta Sommersnow, den är mitt trädgårdsmonster och håller jag inte efter den med sekatören anfaller den aggressivt. Men den är fantastisk, varje år slänger den ut sina stjälkar som cerpentiner som översvallas med vita små knoppar som sedan spricker ut till ett fantastiskt blomsterflor.
De blå bolltistlarna får gärna bli fler men behöver kanske mer utrymme? Hursomhellst är de riktiga favoriter och här är en humla på besök.
 
Mina rosor hemma mår verkligen inte lika bra som på rosornas ö, då jag får säga att där har jag mer tur med dem. Jag har under årens lopp gjort tappra försök men kan inte påstå att de bjuder på något överflöd. Men visst blir man glad ändå bara över en enkel liten knopp som sedan vecklar ut sina kronblad och öppnar sig till perfektion.
Har glömt´namnet, men fin är den, riktigt fin faktiskt!
Therese Bougnet en riktig kämpe tålig och snäll. Helt ok men har sett den större och frodigare hos andra, står nog för mörkt hos mig får se om den får flytta i vår. Någon gång senare ska jag ta tag i min hemmaträdgård bara inte just nu.
K ram