En veckas fix på Gotland

Måndag morgon och en ny vecka framför mig. Påsklovsveckan har varit lite kall men mysig. Hunnit med både vila, promenader och en hel del fixande både ute och inne. Rivit en del av altanen och grävt upp rosorna som planerat, huuu så förskräckligt det ser ut, bilder kommer senare.
 
Men så fick jag lite extra energi och gjorde slag i saken. Målade över de mesigt stillsamma caffelattebeiga väggarna i köksdelen till vitt. Men så fick jag för mig att jag skulle våga vara lite wild and crazy. Gillar ju som sagt grönt så det fick bli en vägg i riktigt grönt. I vanliga fall vurmar jag ju för dova smutiga färger i något ljusare färgskala, men var så sugen på att få fram mina äldre och lite slitna grejer på ett modernare sätt. Kontraster!  Kanske blev det lite för mycket men med övrigt vita väggar känns det nytt och fräscht. Just nu är jag nöjd. Om jag ändrar mig går det ju lätt att måla om en vägg. 
 
 
Min gamla lampa packades upp ur den dammiga flyttlådan och fick följa med till ön. Kommer ihåg hur jag sparat och hur överlycklig jag var när jag köpte den för över tretti år sedan till vårat kök i vårat första hus. Furubord, pinnstolar, pelargonier i lerkrukor, kopparkittlar, rutiga gardiner, trasmattor mm. ( Allt kommer igen fast lite annolunda, hihi). Är så glad att jag inte gjort mig av med den, så mycket vår lampa varit med om. Kändes skönt att byta ut den spretiga ikealjuskronan i aluminium. 
 
 
Längtar redan tillbaka, längtar till lugnet, till myset, till naturen till havets dofter och ljudet av vågorna som slår mot strandkanten. Längtar till knarret av skåpdörren när jag plockar ur en ren kökshanduk. Längtar till att sjunka ned i fåtöljen med det mjuka fårskinnet. Längtar till solens starka strålar så jag får sätta en av stråhattarna på huvudet. Åh vad jag älskar mitt Gotland.
 
K r a m
 
 
 
 
 

Kommentera här: