Arbetsläger på öjn

Fyra dagars semester, en långhelg på Gotland på tu man hand med min K. Sol, värme,vila, god mat och långa promenader på stranden med Mojje. Och naturligtvis lite trädgårdsfix stod på planeringslistan INNAN vi åkte. Vad blev det? Vad hände?
Jo men självklart blev det underbara promenader på stranden, det är ju själva energikicken som man bara måste få när vi är på bästa stället! Meeen...
 
Det tog inte många timmar förrän stövlarna åkte på visserligen var det så varmt så shorts och T-shirt också hörde till outfiten. Gräsklipparen gick på högvarv, trots att gräset faktiskt inte alls vuxit så jättemycket sen sist. Lite ommöblering i trädgården blev det också. Lite och lite...rätt så mycket faktiskt! K tog fram stora motorsågen och i ett huj så åkte FEM!!! höga tallar ned på backen Nu har vi inga jättestora träd kvar. Bara finare och mer trädgårdsvänliga träd. Så skönt, blev galen på alla milijoner kottar och tusentals barr. Nöjd! Men med fällning av träd så ingår ju också jobbet med att ta hand om ris och skräp inte så kul och snabbarbetat. En ståtlig hög med uppsågade kubbar ligger nu bakom det alldeles för trånga vedförrådet. Men det får vi fixa till vid ett senare tillfälle med hjälp av vedklyven. ALLT ris och gammalt skräp eldade vi upp på en dag. Underbart att få bort det med en gång och det passade ju perfekt när det inte blåste alls. Lucky we!
 
Planterade lite nytt i växtväg efter ommöbleringen. Tog en tur till handelsträdgården eftersom jag ändå skulle köpa gräsfrö till de ställen där vi kärrat ut en del jord på de kala nakna ytorna som blivit under träden.  Hej och hå, jobba på! 
 
Våra grannar tycker nog att vi är bästa underhållningen och blir nog lite förundrade över vår energi. I ärlighetens namn säger K att han har en bra slavdrivare! Vad han nu menar med det, hmmm?
 
Tiden gick alldeles för fort men gud så mycket vi hunnit med! Och ja vi har ätit supergod mat utomhus i solen varje dag, drukigt gott vin, fikat och ätit svalkande glass. Mysat och haft det bäst men somnat väldigt tidigt!
 
Så mycket fotograferande blev det dock inte, hade inte tid! Jag som alltid brukar fota trädgård och hus så jag kan se tillbaka när jag längtar till bästa stället. Så när vi väl var ombord på färjan så gick jag upp på övre däck och fotade Visby när vi lämnat kajen. Underbara ö, jag älskar di.  
 
Nu är vi tillbaka ifrån arbetslägret denna gång, ha ha. Snart är jag på jobbet där buketter ska bindas med höstens varma toner kanske i cerise, vin, rost...creme..fint ska det bli.
 
K r a m från mi.
 
 
 
1 Anneli:

skriven

Konstigt det där, men att jobba livet ur sig är bara kul när man är på Gotland...

Svar: Ja det är kul när det går bra och när det händer, gäller det att passa på. Och javisst så är det, hjärta = Gotland <3
Mellanhimmelomylla / Lena

Kommentera här: