Kontraster, Fina utflykter i augusti

 
Så då kom äntligen den underbara sommaren som alla väntat på. Vilken underbar Augustimånad, vilka dagar, vilka kvällar! Vilken tur att jag är ledig. Vi fick ett par härliga dagar tillsammans så här till helgen K, F och jag. Bubbel, lunch och mys på lyxiga stället DJUPVIK vid Ekstakusten. Gillar deras avskalade stil, det känns lite som att vara på en strand och ett spa i Thailand. Synns att de inspirerats ifrån designhotell i Asien. 
Det är så avkopplande att slappa och bara vara i deras launchsoffor/sängar. Ljuv "nostress"musik strömmar från högtalarna ut över anläggningen. Att sippa på ett glas bubbel halvliggandes och höra lite plingplongmusik samtidigt som havet ligger spegelblankt och är alldeles ljuvligt blått känns magiskt och nästan som man är i en film. Det är så vackert och rogivande, man känner sig omhändertagen och lyxig.
De kör hela temat ut....lunchens sallad med smaker av ingefära och chili var vackert dekorerad med rosblad.
I love it...
Och poolen...gillar den och att vattenlinjen går ända upp till kanten. K planerar och drömmer om en liknande hemma på Tofta. Smal och lång snyggt! Undrar om det funkar att gräva i stenröset? 
Ett annat av mina favvoställen är Verdus veranda som har det så där lantligt och mysigt så skinnet knottrar sig. Här bor och driver sedan många år tillbaka ett häftigt par en trädgårds och inredningsbutik. Fritt gående höns pickar i gräset i den lummiga trädgården och fåren ropar BÄÄÄ lång väg. 
 
 
En mycket fin herre med stråhatt tog emot och önskade välkommen. Han och sin ständiga följeslagare den gråa papegojan med sina lysande röda stjärtfjädrar är som klippta ur en vacker bok när de tillsammans rör sig bland trädgårdens alla blickfång.
Älskar att det är så där lagom rörigt med krukor, växter och vackra trädgårdsting som förskönar allt som redan är så fint. Ett växthus eller orangeri ligger högt på min önskelista. Och jag får liksom ett sug i magen varje gång jag går in i ett. Önskar önskar... 
Något som vi i alla fall lyckats med är vår lilla mur. Blir lika glad varje gång jag ser en och tänker att vad fint och lantligt det ser ut med en sådan mur. Och så har vi en själva "hemma på Tofta" hi hi
Och Mojje verkade tycka att fåren eller lammen var roliga. Han skulle nog gärna ha ett par som sällskap. Så vad vet man, vi har olika önskningar...Pool orangeri höns och lamm. Ja ja man kan inte få allt! Vi har ju i alla fall en vacker "Gotlandsmur" med tegel på. Det är verkligen inte fy skam!
 
K r a m
 
1 Elisabet :):

skriven

Och så har ni ju hela Gotland runt omkring er, med all härlig natur och vackra platser... Underbart!

Måste vara härligt att få drömma tillsammans och planera....

Svar: Ja, jag äääälskar Gotland, och att drömma!
Mellanhimmelomylla / Lena

Kommentera här: