Juldagar på Gotland

Julafton och några härliga dagar fick vi i vårt hus på Tofta. Vi blev glatt överaskade när vi sent på natten klev över tröskeln. En aldeles perfekt julgran klädd med ljus välkomnade oss och strålade magiskt. Och jag som trodde att vi skulle ha en tallgren som julträd  (K hade sågat av en tidigare när han varit där). Det kändes verkligen speciellt eftersom vi inte hade någon gran hemma (för första gången på 25 år). Tänk vad en julgran kan tillföra för julstämningen!
Så roligt det var att pynta och få det mysigt. Frukt, dofter, blommor massor av ljus. Knaster och värme i kaminerna. Och som på ett trollslag ifrån Tingeling kom snön och målade allt vitt.
 
 
 
 
 
Och så kom Kalle på Tv och det var faktiskt många många år sedan jag satt i soffan med glögg och softade och bara tog det lugnt. Annars har jag stått i köket... Men maten kom fram i år också det gick alldeles utmärkt att göra saker i lite lugnare tempo, och gott var det. Syster kom med mycket gott och hennes thaisill är så gudomligt god. För att inte glömma hennes gyllene saffranspannkakan med salmbärssylt och vispad fluffig grädde. Extra gott att äta på plats så att säga!
 
Paket med vackra inslagningar och rim blev det också. Vi hade en mycket lugn, mysig och fin afton tillsammans. En julhelg i huset, på stranden, i Visby som jag inte ville skulle ta slut. Men det bästa är att vi kommer tillbaka, nästa år.
 
 
 

Och snart är år 2014 slut. 
K r a m
 
 

Kommentera här: